Nyttig kladdkaka
Ingen har nog missat att det är kladdkakans dag idag och självklart ska det firas! Detta är en paleo kladdkaka som är bakad på dadlar istället för tillsatt socker. Den är både gluten- och laktosfri och passar lika bra både som fika som mellis eftersom den bara innehåller bra ingredienser som ger dig fin näring :) Lyxigt att kunna äta kaka till mellanmål, eller hur?! :)
Här kommer receptet, det är inte försent att fira kladdkakans dag ännu :)
Recept, nyttig kladdkaka:
3 ägg
10 st. färska urkärnade dadlar
2 dl mandelmjöl (eller mixade mandlar)
1 dl kokosflingor
5 msk kakao
1/2 dl kokosolja
1 msk agavesirap
1 tsk bakpulver
En nypa salt
Gör såhär:
Börja med att mixa mandlarna ifall du inte har något mjöl. Mixa sedan dadlarna med kokosen, häll sedan i mandelmjöl, kakao, bakpulver och salt och mixa lite till. Smält kokosoljan och häll ner i smeten tillsammans med agavesirapen och äggen. Mixa allt till en jämn smet och häll upp i en form med kokosolja. Grädda i ugnen i 8 minuter på 175 grader (jag lovar att det räcker med det, annars blir den torr). Låt den gärna stå ett tag innan du serverar den och ät med exempelvis kokosgrädde/vaniljkvarg och hallon :)
Hoppas du gillar den!
Är du intresserad av att testa på kostrådgivning? Läs mer om alla mina paket här :)
Comments